Novinky a akcie e-mailom
Chcete od nás dostávať novinky priamo na váš e-mail?
Blog / Články

Ochrana osobných údajov

Úvod Zákaznícka zóna Ochrana osobných údajov

Tento dokument bol vypracovaný výhradne pre použitie na stránkach www.topbike.sk prevádzkovateľom NAF, s.r.o.


Čo robíme pre ochranu Vášho súkromia ?

Bezpečnosť Vášho súkromia je pre nás prvoradá a chceme, aby ste sa u nás cítili bezpečne. V tomto prehľade nájdete všetko, čo je dôležité, aké údaje získavame, ako ich využívame, s kým ich zdieľame, Vaše práva na ochranu súkromia, ako to môžete kontrolovať. V prípade, že tu nenájdete dostatočnú odpoveď na otázku týkajúcu sa ochrany osobných údajov, neváhajte nás kontaktovať. Pri spracúvaní dodržiavame všetky právne predpisy a nariadenie, ktoré sa týkajú Vašich údajov.

 

Aké údaje zbierame ?

Pri poskytovaní našich služieb získavame o vás tieto údaje:

 

Nákup ?

Za účelom nákupu od vás požadujeme údaje nevyhnutné na jeho vybavenie. Povinnými údajmi sú tie, bez ktorých vám nákup nevieme zaslať a vašu objednávku vybaviť,  vaše meno, e-mailová adresa, adresa na doručovanie, telefónne číslo a informácie o zákupenom  tovare ( model, farba, veľkosť a pod. ).

Informácie týkajúce sa internetových platieb u nás neuchovávame a ani s nimi nepracujeme. Platby su vykonávané priamo na internetových stránkach vašej banky ( pri platbe vopred ), pri platbe na dobierku sú vaše údaje poskytnuté dopravnej spoločnosti ( viac nižšie ). Ako teda vidíte nemáme žiadny prístup k Vašim osobným bankovým údajom.

 

Registrácia, vytvorenie konta ?

Nákup na stránkach www.topbike.sk je možný aj bez registrácia, ak sa však rozhodnete vytvoriť si konto, je nevyhnutné zadať váš osobný údaj, ktorým je emailová adresa, meno, priezvisko. Tieto údaje budeme využívať na priamu komunikáciu s Vami.

Ostatné údaje sú dobrovoľné, ako napr. adresa, tel. číslo, avšak sú to údaje, ktorými nám uľahčíte prácu pri doručení zásielky.

 

Newsletter ?

V prípade, že máte záujem od nás dostávať špeciálne akciové ponuky a tipy na produkty, budeme od Vás potrebovať vydanie súhlasu na zasielanie. Tento súhlas je dobrovoľný a môže byť kedykoľvek zrušený.

 

Kontakt ?

V prípade, že na našich stránkach nenájdete, čo potrebujete, môžete využiť kontaktný formulár za účelom zaslania dotazu, v tomto prípade si uchováme váš údaj, meno, emailová adresa, za účelom vybavenia dotazu.

 

Údaje ?

Pri vašej návšteve našich stránok získavame údeja o tom, ako naše stránky využívate. Sú to napr. informácie o čase prístupu, dĺžke trvania prístupu, navštívené stránky, časy prihlásenia a pod. všetky tieto informácie nám pomáhajú zlepšovať naše služby.

Okrem iného získavame aj informácie o platformách, počítačoch, operačných systémoch a IP adresách, inf. z cookies, príp o type a mobilného zariadenia, operačný systém mobilného zariadenia. Samozrejme nemáme prístup k obsahu mobilného telefónu a ani nevieme získať údaje o tel. čísle a pod.

 

Využívanie údajov ?

Získané údaje využívame následovne :

 

Poskytovanie našich služieb ?

Získané údaje sú pre nás veľmi dôležité a nevyhnutné pre spracovanie objednávky a dodanie objednaného tovaru, či služby. Tieto údaje sú takisto veľmi dôležité pre účely fakturácie.

 

Komunikácia ?

Vami poskytnuté údaje využívame okrem iného aj na dotazy počas vybavovania objednávky, zmeny, zrušenie, jednoducho celá komunikácia týkajúca sa objednávky, samozrejmosťou je aj spracovanie údajov pri reklamačnom konaní, vrátení, či výmene tovaru.

Ak ste nám udelili súhlas, môžeme Vám zasielať informácie o novinkách a ponukách. Ak si neželáte tieto e-maily dostávať môžete nám to dať vediet emailom, alebo odhlásením v predmetnom maily “Odhlásiť z odberu”

 

Zlepšenie služieb a prispôsobenie?

Poskytnuté údaje uchovávame a využivame aj na čo najlepšiu personalizáciu služieb. Údaje o vašej nákupnej histórií a zakúpených produktoch využívame na to, aby sme Vám vedeli odporučiť iné produkty, či služby Získané údaje o návštevach slúžia výlučne na interné vyhodhocovanie.

 

Bezpečnosť ?

Vaše údaje používame tiež na zaistenie bezpečnosti poskytovaných služieb, aby sme reagovali na nároky, ktoré boli voči nám uplatnené, pri konaniach pred štátnymi a inými orgánmi, ktoré kontrolujú našu činnosť, a aby sme vymáhali nároky, ktoré nám vznikli.

 

Krízové situácie ?

Aj napriek našej maximálnej snahe a precíznemu dôrazu na ochranu údajov môže nastať situácia, kedy príde k zneužitiu osobných údajov nie z našej viny. V takýchto prípadoch bezodkladne kontaktujeme všetky príslušné orgány, dotknuté osoby a vzniknutú situáciu riešime s maximálnym nasadením, aby sme v čo najvačšom rozsahu eliminovali túto situáciu, ak Vás problematika zaujíma, môžete požiada o bližšie informácie zaslaním e-mailu na info@topbike.sk

 

Cookies ?

Na všetky vyššie uvedené účely využívame aj cookies a podobné nástroje.

 

Čo je to súbor cookies?

Súbory cookies sú textové súbory, ktoré obsahujú malé množstvo informácií, ktoré sa pri návšteve webovej stránky stiahnu do Vášho počítača, mobilu alebo iného zariadenia. Súbory cookies z nášho serveru obsahujú len informácie slúžiace k analýze návštevnosti našich stránok a k zaisteniu vyššieho komfortu pri používaní našich webových stránok (zapamätať užívateľa pre ďalšiu návštevu). Súbory cookies nemôžu preskúmavať vás počítač alebo iné zariadenia alebo čítať v nich uložené dáta.

 

Prečo používame súbory cookies?

Súbory cookies používame pre tri účely. Prvým dôvodom je to, aby si vás systém zapamätal pri prechode zo stránky na stránku. Tieto relačné súbory cookies sa aktivujú vždy pri návšteve webovej stránky a po ukončení jej prehliadania sa automaticky zmažú. Ďalší typ súborov cookies si pamätá nastavenie vášho užívateľského mena, prípadne jazyk, aby ste tieto údaje nemuseli zadávať pri každej vašej návšteve. Tieto trvalé súbory cookies zostávajú uložené vo vašom počítači aj po skončení prehliadania webovej stránky. Súbory cookies taktiež využívame pre analytické účely a pomáhajú nám zaisťovať informácie o celkovom počte návštevníkov serveru, dĺžke návštevy a pod.

 

Ako odmietnem a odstránim súbory cookies ?

Máte možnosť cookies akceptovať alebo odmietnuť. Pokyny, ako to urobiť nájdete v sekcii „Pomocník” vášho webového prehliadača. Väčšina internetových prehliadačov poskytuje možnosť kedykoľvek spravovať užívateľské preferencie používania cookies. Ak chcete konfigurovať naše cookies a cookies tretích strán, môžete postupovať nasledovne:

 

  • Google Chrome: Nástroje › Nastavenia › Zobraziť rozšírené nastavenia › Súkromie › Nastavenia obsahu › Súbory cookie › Blokovať súbory cookies tretích strán a údaje webových stránok (označte políčko)

 

  • Mozilla Firefox: Nástroje › Možnosti › Súkromie › História › Použiť vlastné nastavenia histórie (zrušte označenie všetkých políčok)

 

  • Internet Explorer: Nástroje › Možnosti internetu › Ochrana osobných údajov › Nastavenie › Rozšírené › (označenie políčok „Blokovať”)

 

  • Safari: Nastavenia › Preferencie › Ochrana osobných údajov › Blokovať cookies (vyberte „vždy”)

 

  • Safari (iOS): Nastavenia › Safari › Blokovať cookies

Právne základy ?

V súlade s požiadavkou na ochranu osobných údajov Vás informujem o právnom základe spracovania osobných údajov, podľa :

 

  • Zmluvné plnenie v prípade objednania tovaru a zriadenia užívateľského konta

 

  • Súhlas Každý udelený súhlas je dobrovoľný a môžete ho kedykoľvek odvolať, čo však nemá vplyv na zákonnosť spracúvania pred jeho odvolaním, ide najma o súhlas vydaný k zasielaniu newsletterov

     

  • Zákonné požiadavky archivácia objednávky, archivácia v našom účtovníctve alebo pri sprístupnení údajov štátnym a iným orgánom, ktoré vykonávajú dohľad nad našou činnosťou alebo ktoré riešia spory, či vykonávanie rozhodnutí.

     

  • Náš oprávnený záujem pri zlepšovaní služieb a personalizácii, každý takýto úkon však poctivo analyzujeme a vyhodnocujeme, o aký zásah sa jedná

     

    Sprístupnenie údajov ?

    Vaše osobné údaje nezverejňujeme, nesprístupňujeme, neposkytujeme žiadnym iným subjektom, okrem špecifikovaného  nižšie

     

    Ak to od nás požadujete ?

    Osobné údaje zverejňujeme alebo sprístupňujeme, pokiaľ to od nás požadujete. Zverejnenie uskutočňujeme v prípadoch, keď využijete funkcie na  našej internetovej stránke a zverejníte Vašu náklonnosť, či komentár k uverejneným článkom. Sprístupnenie údajov tretím stranám uskutočňujeme v prípade doručovateľskej služby, ktorú ste si pri objednávke zvolili.  Náš partner v oblasti doručovania :

     

                    GLS General Logistics Systems Slovakia s.r.o.

                    Lieskovská cesta 13

                    962 21 Lieskovec, IČO: 36624942

                    zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Banská Bystrica, Oddiel Sro, Vložka č.9084/S


    Externé spracovanie údajov ?

    Vaše údaje sú k dispozícii pre našich následovných dodávateľov, ktoré sú spracovávane a zabezpečené v súlade s nariadeniami. Kladieme dôraz na spracovania z hľadiska bezpečnosti a technického pohľadu u nás ako aj u dodávateľov.

    Medzi týchto partnerov v súčasnosti patria:

  • platforma elektronického internetového obchodu :

 

                All4Net s.r.o.

                Karpatské námestie 10A

                831 06 Bratislava

 

                IČO: 36 654 965

                DIČ: 2022222873

                IČ DPH: SK2022222873

  • analýza a štatistiky návštevnosti :

     

    Google Ireland Limited

    Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írsko

     

  • webhosting internetového obchodu

                WebSupport, s.r.o.
                Staré Grunty 12
                841 04 Bratislava
                Slovensko
                IČO: 36 421 928
                IČ DPH: SK2021869234
                DIČ 2021869234
                Register: Okresný súd Bratislava I
                Vložka číslo: 63270/B

 

Analýza a reklama ?

Všetky analýzy a reklamné kampane sú riadené výlučne nami, avšak so zameraním na čo najlepšiu efektivitu, využívame najma služby spoločnosti Facebook a Google.

 

Právne dôvody ?

Zo zákonných požiadaviek nám vyplýva povinnosť archivovať Vaše údaje, aby sme spĺňali technicko-právne predpisy z požiadaviek orgánov, aby sme vedeli dokladovať a obhajovať účelovosť našich konaní. Do tejto kategórie patria súdy, auditorské orgány, dohľadové a kontrolné orgány, inštitúcie, účtovní poradcovia.

 

Krajiny mimo Európskej únie ?

Vaše údaje neprenášame za žiadnym účelom mimo krajín EÚ, avšak niektorí partneri tento prenos realizujú do Spojených štátov amerických, osoby, pre ktoré sú údaje sprístupnené dodržiavajú podmienky US-EU Privacy Shield.

 

Ako vaše údaje chránime ?

Robíme maximum pre to, aby sme spĺňali najprísnejšie kritéria pre ochranu osobných údajov a aby boli vaše údaje v bezpečí. Neustále pracujeme na zlepšovaní v oblasti bezpečnostného, technického a organizačného zabezpečenia v súlade s platnou legislatívou. Databázu, ktorá tieto údaje obsahuje veľmi starostlivo chránime pred stratou, neoprávnenému použitiu, či poškodeniu na serveri, ktorý ma dodatočné zabezpečenie. Preto, aby sme tieto dáta uchovali, nemôžeme bližšie špecifikovať tieto opatrenia. Ak Vás však táto problematika zaujíma, radi Vám poskytneme tieto informácie, neváhajte nás kontaktovať cez e-mailový formulár.

 

Uchovávanie údajov ?

Registrovaný užívateľ - u týchto zákaznikov uchovávame osobné údaje po dobu registrácie, o zrušenie registrácie môžete kedykoľvek požiadať prostredníctvom e-mailu.

Neregistrovaný užívateľ - u týchto zákazníkov uchovávame osobné údaje po dobu nevyhnutnú vyplývajúcu zo zákona na preukázanie plnenia zmluvného vzťahu, ktorá je spravidla 5 rokov.

Údaje poskytnuté za účelom obchodnej komunikácie uchovávame pokiaľ nepožiadate o ich zrušenie.

Vami poskytnuté údaje však môžu byť poskytnuté najma za účelom iného právneho základu ako je zmluvný vzťah pri nákupe a to najma v prípade účtovných, auditorských a iných kontrolných riadení, ktoré podliehajú všeobecne platným legislatívnym nariadeniam, časť o povinnosti doby archivácie firemných dokumentov.

 

Aké sú vaše práva ?

Z dôvodu spracovania vašich osobných údajov vám vyplývajú s tým spojené práva. Akúkoľvek žiadosť týkajúcu sa osobných údajov vybavíme do 30 dní od jej doručenia k nám.

 

Uplatnenie práva ?

Vaše právo si môžete uplatniť zaslaním e-mailu alebo písomnej žiadosti, adresy nájdete v časti “kontakt”

Žiadosť musí obsahovať príslušné osobné údaje meno, priezvisko, adresa, email, prihl. meno, tak aby bolo možné jednoznačne preukázať z Vašej strany o koho sa jedná, aby údaje nemohli byť poskytnuté inej osobe. Každú takúto žiadosť preverujeme dvoma nezávislymi kontrolnými cestami, tak aby sme vylúčili akékoľvek pochybnosti..

 

Prístup k údajom ?

Na základe vašej žiadosti Vám poskytneme písomne stanovisko o konkrétnom spracovaní osobných údajov, účel a rozsah spracovania.

 

Nesprávne údaje ?

Žiadny problém ! V prípade potreby zmeny osobných údajov nás môžete kontaktovať, príp. si ich môžete upraviť priamo v sekcii nastavenie po prihlásení do úživateľského rozhrania.

 

Právo na výmaz ?

Svoje právo na vymazanie údajov môžete využiť, ak je splnený predpoklad podmienok na výmaz a ak daný údaj nespĺňa podmienky pre účely iného právneho základu.

  • údaje nie je ďalej potrebné spracovať za získaným účelom
  • odovolanie súhlasu ( okrem prípadov s iným právnym základom ako je zmluvný vzťah pri kúpe tovaru )
  • protizákonné spracovanie osobných údajov

Ak si uplatníte svoje právo na vymazanie údajov, pristúpime k tomu zodpovedne a požiadame všetkých partnerov, aby tak urobili taktiež so zreteľom na technickú, časovú a finančnú náročnosť.

V prípade, ak si u nás zrušíte konto, pristúpime k vymazaniu údajov, pri ktorých je to možné a k zrušeniu konta do 10 dní. Z technických dôvodov (napr. z dôvodu  zálohovania údajov) sa však môže stať, že niektoré údaje budú vymazané po dlhšej dobe, ktorá by však nemala presiahnuť 60 dní.

 

Obmedzenie spracúvania ?

  • Ak sa domnievate, že Vaše údaje spracúvame nesprávnym spósobom, môžete nás požiadať o dočasné obmedzenie spracovanie, pokiaľ sa neoverí správnosť týchto osobných údajov

 

  • v prípade ak namietate spracúvanie Vašich osobných údajov, do doby overenia či oprávnené dôvody pre spracúvanie osobných údajov prevažujú nad vašimi oprávnenými záujmami

Prenos údajov ?

Máte právo získať osobné údaje, ktoré o Vás spracúvame na základe vydaného súhlasu, Tieto údaje môžete preniesť aj inej osobe vo vydanej digitálnej podobe.

 

Právo namietať ?

Právo namietať voči spracúvaniu Vašich osobných údajov, ak sa tieto spracúvajú na účely priameho marketingu.

 

Sťažnosti ?

V prípade ak sa domnievate, že Vaše úadje spracúvame protizákonne a v rozpore s nariadeniami, príp. Vám bolo odopreté právo, máte právo podať sťažnost na Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky. Ak ste občanom inej krajiny EÚ, máte právo podať sťaznosť aj na iný príslušný orgán.

 

Prevádzkovateľ ?

Prevádzkovateľ pri spracovaní osobných údajov je :

NAF s.r.o.
Kaplna 333
900 84 Kaplna

IČO: 50483901
DIČ: 2120345931
DPH: SK2120345931

Copyright 2016 - 2019 © topbike.sk